Mexicaanse zakenman Carlos Slim wil belang in KPN afbouwen

America Móvil wil voor 2,25 miljard euro aan obligaties uitgeven die kunnen worden omgezet in aandelen KPN. Dat maakte het bedrijf, dat twee jaar geleden tevergeefs probeerde KPN in te lijven, woensdag bekend.

Het Mexicaanse bedrijf bezit 21,1 procent van de aandelen KPN, met een marktwaarde van 3,1 miljard euro op basis van de slotkoers op dinsdag.

De prijs waarvoor de obligatie eventueel kan worden omgezet in aandelen ligt 40 tot 45 procent hoger dan een referentieprijs die America Móvil vaststelt. 

De lening loopt voor vijf jaar en beleggers kunnen een rente van 0 tot 0,5 procent per jaar verwachten. America Móvil heeft een optie om de lening van 250 miljoen euro te verhogen.

Sinds het afketsen van de overnamepoging in 2013 heeft topman Carlos Slim zijn belang in KPN geleidelijk verlaagd. Een woordvoerder van KPN stelde dat het Nederlandse bedrijf geen directe rol heeft in de uitgifte.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie