De Europese aandelenbeurzen toonden woensdagmiddag een overwegend licht hoger beeld. Daarbij viel de Amsterdamse AEX-index in positieve zin op, met een duidelijke plus tot boven de 500-puntengrens. 

Beleggers deden het wel rustig aan na de sterke koerswinsten van een dag eerder.

Ook hielden ze hun kruit droog in afwachting van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed), die na sluiting van de Europese beurshandel worden vrijgegeven.

Omstreeks 16.45 uur noteerde de hoofdindex aan het Damrak 0,6 procent hoger op 502,22 punten terwijl de MidKap 0,4 procent zakte tot 755,75 punten. De beurzen in Parijs en Londen stegen 0,1 procent. Frankfurt was vlak.

Altice

Altice klom bijna 11 procent in de AEX en was daarmee veruit de grootste stijger. Het Franse telecomconcern neemt een belang van 70 procent in de Amerikaanse kabelmaatschappij Suddenlink Communications. Volgens mediaberichten zou Altice ook het Amerikaanse Time Warner Cable hebben benaderd voor een overname.

Het Egyptische kunstmestbedrijf OCI, dat met tegenvallende kwartaalcijfers kwam, speelde 2,4 procent kwijt en was daarmee de grootste daler.

KPN

Telecombedrijf KPN zakte 1,9 procent, nadat was gebleken dat grootaandeelhouder America Móvil een obligatie van bijna 2,3 miljard euro uitgeeft die omgezet kan worden in aandelen KPN.

In Londen klom Vodafone 4,6 procent. Topman John Malone van Liberty Global, het moederbedrijf van kabelmaatschappij Ziggo, liet weten grote strategische voordelen in een fusie met het Britse telecomconcern te zien. Het Britse modehuis Burberry verloor bijna 6 procent na een winstwaarschuwing.

De euro was 1,1096 dollar waard, tegen 1,1160 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 58,27 dollar. Brentolie steeg 0,7 procent in prijs tot 64,46 dollar per vat.