Shell wil komende zomer beginnen met boren in Alaska

Shell wil in de zomer van dit jaar en volgend jaar boorwerkzaamheden uitvoeren in de Chukchi Zee bij Alaska.

Dat zegt bestuursvoorzitter Ben van Beurden dinsdag tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van het energieconcern.

Van Beurden is tevreden met de recent verkregen toestemming van de Amerikaanse autoriteiten voor de boringen, maar zegt tegelijkertijd dat er van enkele instanties nog goedkeuring nodig is.

Shell zelf is er, na voorbereidingen in de afgelopen twee jaar, volgens de topman klaar voor. Hij wijst onder meer op een succesvolle test met een zogeheten spill-containment system. Daarmee kunnen eventuele lekkages bestreden worden.

De vorige boorcampagne van Shell in de regio, in 2012, verliep rampzalig. Milieugroeperingen, waaronder Greenpeace, zouden dan ook het liefst zien dat Shell afziet van boorwerkzaamheden in het poolgebied.

In de afgelopen weken hebben zich ongeveer tweehonderd demonstranten verzameld in de haven van Seattle, waar Shell materieel verzamelt.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie