Jean-Marc Huët vertrekt stapt in oktober op als financieel directeur van Unilever. Hij wordt opgevolgd door de de 48-jarige Graeme Pitkethly.

Dat maakte het was- en voedingsmiddelenconcern dinsdag bekend.

De 46-jarige Huët vervult zijn huidige functie sinds januari 2010. Hij stelde het naar zijn zin te hebben gehad en dat hij al zijn doelstellingen bij Unilever heeft bereikt. Na een overdrachtsperiode gaat Huët zich buigen over de volgende stap in zijn carrière.

Pitkethly werkt sinds 2002 voor Unilever en is momenteel 'executive vice-president' voor de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. In voorgaande jaren gaf hij onder meer leiding aan het fusie & overnameteam van Unilever en was hij financieel directeur voor het concern in Indonesië.

In een toelichting aan persbureau Bloomberg liet een woordvoerder van Unilever weten dat in het contract van Huët is afgesproken dat hij tot april volgend jaar niet bij een rivaal van het bedrijf aan de slag mag gaan.

Onverwacht

Het vertrek van financieel topman Jean-Marc Huët bij Unilever komt onverwacht. Dat stelden analisten van Rabobank in een rapport.

De marktvorsers wezen er daarbij op dat Huët pas halverwege de veertig is en pas 5,5 jaar financieel bestuurder van het concern is. ''De financieel directeur was erg succesvol in het veranderen van de financieringsfunctie en cultuur bij Unilever. Hij werd ook hoogst gewaardeerd door de financiële markten'', aldus analist Karel Zoete.

Rabobank denkt dat het vertrek van Huët zal betekenen dat topman Paul Polman nog minimaal enkele jaren bij het bedrijf blijft.