Nikkei sluit in de plus

De effectenbeurs in Tokio is maandag met winst geëindigd. De aandelen van financiële bedrijven waren in trek bij beleggers na verdere aankondigingen van aandeleninkopen en dividendverhogingen in de sector.

Ook verwerkte de markt een sterker dan verwachte toename van de Japanse machineorders in maart. De Nikkei eindigde 0,8 procent hoger op 19.890,27 punten.

Dai-ichi Life klom bijna 11 procent en bereikte de hoogste koers ooit. De Japanse verzekeraar wil meer dividend uitkeren en eigen aandelen inkopen. Takeda Pharmaceutical zakte daarentegen 2,6 procent, na tegenvallende vooruitzichten van het Japanse farmaceutische concern.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien. De Hang Seng-index in Hongkong zakte 1,2 procent en in Seoul won de Kospi 0,3 procent.

De All Ordinaries in Sydney daalde 1,2 procent. BHP Billiton verloor 0,8 procent, na opsplitsing van het mijnbouwbedrijf. South32, waarin de niet-kernactiviteiten van BHP zijn ondergebracht, noteerde bij zijn beursdebuut vlak.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie