Inverko verwacht dat de omzet de komende kwartalen zal herstellen en aantrekken. Dat meldde het beursgenoteerde recyclingbedrijf vrijdag in een update over het eerste kwartaal.

De afgelopen tijd worstelde Inverko met de financiële herstructurering van onderdeel Inverko Polymers. Dat proces is vorig kwartaal afgerond, maar had volgens het bedrijf duidelijk impact op de dagelijkse gang van zaken. Door het akkoord met de banken zou er nu weer ruimte zijn voor groei. Daarbij zijn de '',eerste signalen van herstel'' zichtbaar, aldus Inverko.

De moeilijke financieringssituatie legde afgelopen tijd steeds meer druk op de liquiditeit en de resultaten van Polymers. Daardoor nam de omzet van dat onderdeel vorig kwartaal af. De winstmarge verbeterde in die periode wel.

Onderdeel Compounding draaide in het eerste kwartaal beter dan in de laatste drie maanden van vorig jaar. Om verdere groei mogelijk te maken worden momenteel gesprekken gevoerd met geïnteresseerde partijen over de strategie en financiering van Compounding. Inverko verwacht die gesprekken ''met een positief gevolg'' af te kunnen sluiten.