Peter Paul de Vries en zijn medebestuurders van Value8 zijn benoemd als bestuurder bij de lege Belgische beurshuls Sucraf.

Dat meldt de Belgische krant De Tijd donderdag in een verslag van de aandeelhoudersvergadering van de voormalige plantageholding.

Value8 nam vorig jaar een belang in Sucraf. Dat is een beursgenoteerde vennootschap zonder actieve operationele activiteiten. Wel heeft het bedrijf een belang in Sucki, een Congolese suikerrietonderneming die in 2011 volgens Value8 op onwettige wijze door de Congolese staat werd onteigend.

Een eerdere poging van De Vries om aan het roer te komen bij Sucraf mislukte in maart, door tegenstand van andere aandeelhouders. Doordat de voormalige voorman van de Vereniging van Effectenbezitters zijn belang vervolgens uitbreidde, lukte het hem woensdag wel om de stemming met succes af te ronden.

De andere aandeelhouders zijn boos over de verwatering die ontstaat, omdat Value8 voor 3 miljoen euro aan schulden van Sucraf wil omzetten in aandelen. Volgens De Vries moet de schade echter niet worden overdreven.

''Vandaag zit er geen waarde meer in het bedrijf'', stelde hij. ''Er zijn geen activiteiten meer, alleen maar kosten. Eigenlijk is het simpel: de verwatering van niets, blijft niets.''