De effectenbeurs in Tokio is donderdag in de min gesloten.

Beleggers besloten wat winst te nemen na een weinig inspirerende handelssessie op Wall Street en een verdere stijging van de rentes op de obligatiemarkten. De Nikkei eindigde 1 procent in het rood op 19.570,24 punten, door koersverliezen onder zwaargewichten als Fast Retailing en Softbank.

Konica Minolta klom daarentegen 12 procent. De cameramaker maakte solide resultaten bekend en wil meer dividend uitkeren. Toshiba won 1,2 procent. Het elektronicabedrijf verwacht dat de boekhoudkundige onregelmatigheden, die onlangs aan het licht kwamen, een negatief effect hebben op de winsten in de afgelopen drie jaar van in totaal 50 miljard yen (369 miljoen euro).

De producent van airbags Takata verloor ruim 5 procent. Donderdag maakte autofabrikant Honda, in navolging van Nissan en Toyota, bekend nog meer auto's terug te roepen vanwege de problemen met de airbags van Takata.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien. De Hang Seng-index in Hongkong stond in de middaghandel 0,1 procent in de min, terwijl de Shanghai Composite onveranderd noteerde. In Seoul steeg de Kospi 0,3 procent. De All Ordinaries in Sydney leverde 0,6 procent in.