Europese markt Wolters Kluwer blijft zwak

Wolters Kluwer heeft zijn omzet in het eerste kwartaal zien groeien en houdt vast aan de verwachtingen voor verdere vooruitgang in 2015. 

De informatieleverancier boekte groei in Noord-Amerika en Azië, maar hield tegelijkertijd last van de zwakke markt in Europa.

Wolters maakte woensdag bekend dat de omzet mede dankzij de opmars van de dollar vorig kwartaal 17 procent hoger was dan een jaar eerder. Gecorrigeerd voor wisselkoersen en overnames kwam de groei uit op 3 procent. De operationele winstmarge verbeterde, in lijn met de eigen verwachtingen van het bedrijf.

Bestuursvoorzitter Nancy McKinstry sprak van een solide kwartaal en gaf aan dat er vooral in Europa verder werk wordt gemaakt van kostenbesparingen. Wolters Kluwer hield vast aan de prognose dat de winst per aandeel dit jaar met ongeveer 5 procent zal groeien. Die voorspelling houdt geen rekening met wisselkoersfluctuaties.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie