De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag met verliezen gesloten.

Op Beursplein 5 bleef Ahold in de schijnwerpers staan na bevestiging van de fusiegesprekken met zijn Belgische concurrent Delhaize. Imtech stond onder druk na aankondiging van het vertrek van de top van het bedrijf.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,8 procent lager op 488,97 punten. De Midkap zakte 0,9 procent tot 748,43 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs leverden tot 1,7 procent in.

Het in Amsterdam genoteerde Franse kabelbedrijf Altice was duidelijk koploper in de AEX met een plus van 9 procent. Altice verbeterde zijn winstgevendheid  vorig kwartaal bij een lagere omzet.

Ahold

Ook Ahold zette de stijging voort met een winst van 1,4 procent. Ahold en Delhaize (plus 1,3 procent in Brussel) bevestigden dinsdag verkennende gesprekken te voeren over een mogelijke fusie.

De aandelen van de twee supermarktbedrijven gingen maandag al flink omhoog na berichten in Belgische media over een mogelijke samensmelting. Ahold sloot maandag 5,5 procent hoger.

Imtech

In de Midkap stond Imtech onderaan met een min van 5 procent. Het installateursbedrijf liet in het kwartaalbericht weten dat bestuursvoorzitter Gerard van de Aast en financieel directeur Hans Turkesteen volgend jaar vertrekken. Volgens analisten komt het aanstaande vertrek als een verrassing en vielen de kwartaalcijfers tegen.

Carlsberg verloor in Kopenhagen 4,7 procent, na tegenvallende resultaten van de Deense bierbrouwer. Concurrent Heineken daalde in Amsterdam 1,7 procent.

Thyssenkrupp

In Frankfurt ging staal- en industrieconcern Thyssenkrupp 2,8 procent omhoog, na het verhogen van de winstverwachting. In de AEX liftte rivaal Arcelormittal mee met een plus van 3,5 procent.

Prijsvechter Easyjet ging bijna 10 procent onderuit in Londen. De maatschappij waarschuwde dat een staking van Franse luchtverkeersleiders in april veel geld heeft gekost omdat meer dan zeshonderd vluchten van Easyjet moesten worden geschrapt.

De euro was 1,1243 dollar waard, tegen 1,1145 dollar bij het einde van de Europese handel op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3 procent naar 60,99 dollar. Brent werd 3,1 procent duurder op 66,94 dollar.

Bekijk de actuele beurskoersen op Belegger.nl