Verzekeraar Allianz heeft de winst bij zijn vermogensbeheeractiviteiten in het eerste kwartaal flink zien dalen. Dat kwam door een stevige uitstroom van geld bij dochterbedrijf Pimco, zo bleek dinsdag.

Allianz rapporteerde bij de vermogensbeheertak, waar naast Pimco ook Allianz Global Investors (AGI) deel van uitmaakt, een operationele winst van 555 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 646 miljoen euro. Allianz als geheel zette een operationeel resultaat neer van bijna 2,9 miljard euro.

Topman Dieter Wemmer stelde in een toelichting positief te zijn over de huidige ontwikkelingen bij de vermogensbeheeractiviteiten. Daarbij wees hij op de afvlakkende uitstroom bij Pimco en het negende kwartaal van kapitaalinstroom op rij bij AGI.

Allianz maakte onlangs al voorlopige kwartaalresultaten openbaar. Toen bleek dat zowel winst, omzet als operationeel resultaat waren toegenomen ten opzichte van een jaar eerder.

Allianz handhaafde zijn doelstelling om over het hele boekjaar uit te komen op een operationele winst van 10,4 miljard euro, waarbij een slag om de arm wordt gehouden van plus of min 400 miljoen euro.