DNB ziet 'historische' stijging Nederlandse aandelenmarkt

De waarde van beursgenoteerde Nederlandse aandelenfondsen is in het eerste kwartaal ten opzichte van het voorgaande kwartaal met 101 miljard euro gestegen, tot in totaal 735 miljard euro. 

Het is de grootste toename sinds het laatste kwartaal van 1999. De stijging komt hoofdzakelijk door oplopende koersen, meldt De Nederlandsche Bank (DNB) maandag.

Sinds 2007 was de omvang van de Nederlandse aandelen bovendien niet boven de 700 miljard euro uitgekomen. Het dieptepunt werd in het eerste kwartaal van 2009 bereikt met een marktwaarde van 266 miljard euro.

Sinds de opleving van de Nederlandse aandelenbeurs vanaf medio 2011 namen meer Nederlandse bedrijven een beursnotering, aldus DNB. Zo kregen in het afgelopen kwartaal bedrijven als GrandVision, Lucas Bols en Refresco Gerber een nieuwe beursnotering.

Het totale bedrag aan nieuwe aandelenuitgiften kwam in het eerste kwartaal uit op bijna 1,6 miljard euro tegenover 850 miljoen euro in het laatste kwartaal van 2014.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie