Lening levert Arcadis 170 miljoen op

Arcadis heeft 170 miljoen euro opgehaald met zijn eerste uitgifte in de zogeheten Schuldschein-markt. De onderhandse lening werd in vijf tranches in de markt gezet, met looptijden van vijf en zeven jaar.

Het advies- en ingenieursbedrijf stelde maandag dat het de grootste Schuldschein-emissie is van een Nederlands bedrijf sinds 2009.

Arcadis mikte aanvankelijk op 100 miljoen euro. Dat bedrag werd vanwege een grote belangstelling opgekrikt tot 170 miljoen euro. Driekwart van de lening werd geplaatst in Azië en de Benelux, terwijl ook Franse, Italiaanse, Duitse, Spaanse en Oostenrijkse partijen participeerden.

Het grootste deel van de lening, 100 miljoen euro, heeft een looptijd van zeven jaar. De rest moet over uiterlijk vijf jaar worden afgelost. Arcadis gebruikt de opbrengst ter vervanging van het overbruggingskrediet dat het bedrijf gebruikte voor de overname van Hyder.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie