Winkelvastgoedbedrijf Vastned heeft in het eerste kwartaal de bezettingsgraad zien dalen. Dat maakte de onderneming maandag bekend in een tussentijds handelsbericht.

Vastned zag de totale bezettingsgraad afnemen van 97,6 procent aan het eind van vorig jaar tot 96,4 procent aan het einde van het eerste kwartaal. Dat kwam onder meer door de lagere bezetting in de winkelstraten van kleinere plaatsen en dorpen.

Op de premium city high street shops, de grootste portefeuille van Vastned, bleef de bezettingsgraad hoog met 98,8 procent. Maar ook dat was minder dan eind 2014, toen de bezettingsgraad nog op 99,1 procent stond.

Vastned wist naar eigen zeggen in het eerste kwartaal huurcontracten gemiddeld tegen 1,7 procent hogere huren af te sluiten.

In totaal sloot Vastned 40 huurcontracten voor een bedrag van 2,5 miljoen euro, tegen 31 huurcontracten voor 2,2 miljoen euro een jaar geleden. Er werden afspraken gemaakt met partijen als Ted Baker, Manilla Grace en Costa Coffee.

De onderneming herhaalde maandag de prognose voor heel het jaar, en mikt op een direct resultaat van 2,10 euro tot 2,30 euro per aandeel.