Bombardier met deel spoordivisie naar beurs

De Canadese producent van vliegtuigen en treinen Bombardier brengt dit jaar een minderheidsbelang in zijn spoordivisie naar de beurs om te helpen de schuld terug te dringen. 

Dat maakte het bedrijf donderdag bekend bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

De beursgang moet in het vierde kwartaal plaatsvinden en het belang in Bombardier Transportation krijgt waarschijnlijk een notering in Duitsland waar het onderdeel is gevestigd. Het transportonderdeel maakt onder meer metro's, trams, hogesnelheidstreinen, aandrijf- en signaleringssystemen.

De opbrengst zal worden aangewend om de schuld van meer dan 9 miljard dollar (7,9 miljard euro) te verlagen. Bombardier heeft te maken gehad met vertragingen en kostenoverschrijdingen bij de ontwikkeling van de C-vliegtuigserie, wat veel geld kostte. Daarom moest het bedrijf dit jaar voor ruim 3 miljard dollar aan extra financiering aantrekken.

De omzet van Bombardier ging afgelopen kwartaal met 1 procent omhoog naar 4,4 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 100 miljoen dollar, tegen 115 miljoen dollar een jaar eerder.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie