De producent van elektromagnetische componenten Kendrion heeft in het eerste kwartaal de omzet met 9 procent zien stijgen tot 114,4 miljoen euro.

Dat maakt Kendrion donderdag bekend.

De omzet nam toe door groei bij onderdelen van het bedrijf en gunstige wisselkoerseffecten. Bij Industrial ging de omzet met 5 procent omhoog en bij Automotive was sprake van een omzetgroei met 10 procent. Valuta-effecten droegen bijna 4 procent aan de omzet bij.

Het bedrijfsresultaat (ebita) bleef onveranderd in vergelijking met een jaar eerder op 8,3 miljoen euro. De nettowinst nam licht toe tot 5,1 miljoen euro. Volgens Kendrion stond de winstgevendheid onder druk, onder meer door investeringen in nieuwe projecten.

Kendrion stelt voor dit jaar op een verdere stijging van de omzet te rekenen dankzij de goede economische omstandigheden op de belangrijke Duitse en Amerikaanse markten. Het bedrijf heeft geen concrete prognose gegeven voor dit jaar.

Zwak

Kendrion laat positieve geluiden horen over zijn vooruitzichten, maar de resultaten over het eerste kwartaal waren iets aan de zwakke kant, zo stelt Rabobank in een reactie.

De autonome groei was minder sterk dan verwacht en ook het bedrijfsresultaat kwam onder de prognoses uit. Rabobank denkt dat de autonome groei de komende kwartaal flink zal verbeteren, door nieuwe grote contracten bij automotive. Ook is er volgens de bank ruimte om de marge te verbeteren.

Rabo handhaaft het conviction buy-advies voor Kendrion, dat donderdag om 9.25 uur 1,3 procent lager op 27,65 euro.