Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft in het eerste kwartaal zowel de winst als de omzet zien dalen.

Dat maakt de producent van specialistische metalen donderdag bekend.

De winst kwam uit op 2,7 miljoen dollar. Dat is 32 procent minder dan de 3,9 miljoen dollar die een jaar eerder in de boeken werd gezet.

De opbrengsten zakten met 6 procent tot 257 miljoen dollar. Het operationeel resultaat (ebitda) dikte wel aan, met 2 procent, tot 20,4 miljoen dollar.

AMG sprak van zwakke metaalprijzen en negatieve wisselkoerseffecten als reden voor de afnemende financiële resultaten. De onderneming blijft kosten besparen en zijn productportfolio optimaliseren.

Ondanks de negatieve effecten van eerder genoemde prijzen en wisselkoersen rekent de onderneming voor 2015 op een vergelijkbare ebitda als jaar eerder en een verbetering van het rendement op investeringen.

Lager

Het bedrijfsresultaat (ebitda) van AMG valt lager uit dan de consensus van analisten, maar de verwachting voor 2015 komt overeen met de consensus. Dit schrijft ING in een reactie.

Het resultaat bedroeg 20,4 miljoen dollar. Dat is 6 procent lager dan de consensus. De verwachting van AMG is dat de ebitda dit jaar stabiel zal blijven, wat min of meer overeenkomt met de prognoses.

AMG noteerde donderdag na een uur handel 13,8 procent lager op 7,98 euro. Volgens ING wordt er winst genomen na een stijging met 33 procent in de afgelopen drie maanden. Het advies is buy.