Vlaggenschip van Pimco niet langer grootste obligatiebeleggingsfonds

Het vlaggenschip van obligatiebelegger en vermogensbeheerder Pimco, het beleggingsfonds Pimco Total Return Fund, is niet langer het grootste obligatiebeleggingsfonds ter wereld. Dat blijkt dinsdag.

Na twee jaar van uitstroom is het fonds in omvang ingehaald door het Vanguard Total Bond Market Index Fund. Het fonds van Pimco heeft nu nog ruim 110 miljard dollar onder beheer, terwijl Vanguard eind april ruim 117 miljard dollar in zijn obligatiepot had zitten.

Het Pimco-fonds zag in april 5,6 miljard dollar uitstromen, en in februari en maart bijna 16 miljard dollar. De uitstroom van vermogen nam een sterke vlucht na het vertrek van fondsbeheerder Bill Gross, de mede-oprichter van Pimco die vorig jaar werd ontslagen en aan de slag ging bij concurrent Janus Capital.

Het Pimco Total Return Fund beleefde in april 2013 nog een piek, met een vermogen van 293 miljard dollar. Pimco werd opgericht in 1971.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie