Afvalverwerker Inverko stelt de publicatie van de jaarcijfers weer uit, ditmaal tot 18 mei. Dat maakte de onderneming vrijdag bekend.

De presentatie van de cijfers stond op de rol voor 24 april, dat werd reeds verzet tot 30 april. Inverko geeft nu aan dat de zeer recente afronding van de financiële herstructurering, waar een ''significante'' verandering in de financiering van ABN AMRO en een herijking van de overeenkomst tussen de koper en verkoper van Inverko onderdeel van uitmaken, van invloed zijn op de jaarrekening.

Bij de eerdere verplaatsing van de datum weet Inverko de vertraging aan de tijd die het management moest steken in de financiële herstructurering, en het langer duren dan voorzien van deze operatie met liquiditeitsdruk tot gevolg. Dat had nadelige gevolgen voor de resultaten in 2014 en het eerste kwartaal van 2015, aldus Inverko toen.

Inverko wil zijn aandeelhoudersvergadering houden op dinsdag 30 juni. Het bedrijf liet eerder weten dat de omzet over vorig jaar waarschijnlijk hoger zal uitkomen dan begroot, maar het bruto bedrijfsresultaat (ebitda) en de nettowinst lager.