Wereldhave heeft de bruto-huurinkomsten in het eerste kwartaal flink zien groeien, door de vorig jaar aangekochte winkelcentra in Nederland, België en Frankrijk. 

Dat blijkt vrijdag uit een tussentijds handelsbericht van het winkelvastgoedfonds.

Wereldhave realiseerde voor 48,6 miljoen euro aan huurinkomsten, bijna 60 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijf merkt wel op dat hoewel de economische activiteit toeneemt, dit nog niet terug te zien is in hogere consumentenuitgaven bij winkels.

Vooral bedrijven als V&D en het Finse Stockmann en Anttila hebben tegenwind te verduren.

Ondanks de moeizame retailomstandigheden bleef de bezettingsgraad in de winkelcentra onveranderd op 93,9 procent. Kleine afnames in België, Frankrijk en Nederland werden hierbij gecompenseerd in Finland.

Wereldhave herhaalde donderdag voor de jaren 2015 en 2016 een gemiddelde groei van het direct resultaat per aandeel met 6 tot 9 procent te voorzien. Verder mikt het op een groeiend dividend.

Stabiel

ING stelt vrijdag in een rapport dat de operaties van het winkelvastgoedfonds te omschrijven zijn als vrij stabiel. ING noemt de prestaties in Frankrijk de belangrijkste indicator voor de vastgoedonderneming.