Het Britse winkelbedrijf Dixons Carphone stoot een meerderheidsbelang van 83 procent in The Phone House Nederland af. 

De elektronicaketen verkoopt zijn belang aan Relevant Holdings, een bedrijf opgericht door de aandeelhouders van telecomretailer Optie1. Dixons Carphone maakte dit vrijdag bekend, zonder financiële details te vermelden.

Dixons Carphone houdt een minderheidsbelang in The Phone House na afronding van de overname eind juni. De keten wil via zijn divisie Connected World Services de samenwerking met The Phone House voor levering van verzekeringen en technische ondersteuning verder uitbreiden.

'Volgende stap'

''Na de verkoop van The Phone House Duitsland vorige week is dit de volgende stap in ons strategische plan ons te concentreren op kernactiviteiten en tegelijkertijd te groeien via internationale partnerschappen'', zei topman Sebastian James van Dixons Carphone in een toelichting.

Relevant Holdings wil de bestaande Phone House- en Optie1-winkels als aparte merken handhaven. De telecomwinkels van Optie1 concentreren zich in voornamelijk kleinere stedelijke gebieden, terwijl The Phone House in de grotere steden is te vinden. The Phone House telt 212 vestigingen in Nederland, telecomketen Optie1 heeft ruim 60 winkels in ons land.