Amazon doet test met bezorging in kofferbak auto

Internetwinkel Amazon test een nieuwe manier van bezorgen. Bezorgers kunnen bestellingen in de achterbak van de klant achterlaten.

Amazon test dit momenteel samen met koeriersdienst DHL en autofabrikant Audi onder een kleine groep geselecteerde klanten in München.

Bezorgers kunnen met een eenmalig te gebruiken code de klep van de auto openmaken en het pakket in de kofferbak achterlaten.

De internetwinkel heeft grootste plannen met de nieuwe bezorgmethode en voorziet dat ook auto's van andere merken in de toekomst gebruikt kunnen worden. Bestellingen zullen tevens op dezelfde manier door klanten geretourneerd kunnen worden, melden Duitse media.

Helemaal nieuw is het idee overigens niet. Volvo heeft in Zweden eerder een dergelijk experiment gehouden met een boodschappentas vol levensmiddelen.

Van de honderd deelnemers wilden er 92 de bestellingen voortaan in de achterklep in plaats van thuis bezorgd krijgen. Voor warme zomerdagen hadden ze toen nog geen oplossing.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie