De Amerikaanse beurzen stonden woensdag met nog een half uur handelen voor de boeg in het rood.

Tegenvallende macro-economische cijfers, over onder meer de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven, veroorzaakten een negatief sentiment.

GoDaddy, beheerder en verkoper van domeinnamen op internet, wist de aandacht op zich gericht en beleefde een spetterende beursgang.

Omstreeks 21.30 uur noteerde de Dow-Jonesindex 0,6 procent lager op 17.666 punten. De S&P 500 daalde ook 0,6 procent tot 2055 punten. De Nasdaq ging 0,8 procent achteruit naar 4863 punten.

Loonstrookverwerker ADP meldde dat er vorige maand 189.000 nieuwe banen in het Amerikaanse bedrijfsleven zijn gecreëerd. Dat was veel minder dan waar economen rekening mee hielden. Ook bleek de industriële activiteit in maart minder sterk gegroeid dan een maand eerder.

GoDaddy

GoDaddy won bijna 31 procent bij zijn beursdebuut. Op basis van de huidige koers heeft het bedrijf, dat al jaren verliezen in de boeken zet, daarmee een waarde van zo'n 4 miljard dollar.

GoDaddy zegt, met zo'n 59 miljoen stuks, de grootste beheerder van domeinnamen ter wereld te zijn en is bekend als sponsor van de Amerikaanse Nascar-races en groot Super Bowl-adverteerder.

Autobouwers

Autobouwers deden minder goede zaken. General Motors (GM) en Ford hebben vorige maand minder auto's verkocht op hun thuismarkt dan een jaar eerder, zo openbaarden ze. De aandelen gingen respectievelijk 2,3 procent en 1,6 procent omlaag. Fiat Chrysler wist de verkopen vorige maand wel verder op te krikken, maar zakte desondanks 0,1 procent.

De euro was 1,0758 dollar waard, tegen 1,0770 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie liep met 4,3 procent op tot 49,63 dollar. Brentolie werd ruim 3 procent duurder en kostte 56,78 dollar per vat.

Bekijk de actuele Dow Jones-koersen | Bekijk de actuele Nasdaq-koersen