Unibail-Rodamco en de Kamer van Koophandel van Parijs (CCIR) hebben een voorlopige overeenkomst getekend met de Britse investeerder Charterhouse voor de verkoop van een belang van 50 procent in congres- en evenementenorganisator Comexposium.

Dat maakte het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf dinsdag bekend.

Het bod van Charterhouse op het belang dat Unibail-Rodamco houdt, waardeert Comexposium op 550 miljoen euro. Met de verkoop kan de ontwikkeling van de beursorganisator worden versneld.

Unibail-Rodamco en CCIR voegden hun activiteiten op het gebied van congressen en evenementen begin 2008 samen in twee bedrijven: Viparis en Comexposium.

Het beheer van de congreshallen viel onder Viparis, de organisatie van de evenementen onder Comexposium. Dit bedrijf kocht later Exposium, de evenemententak van Unibail-Rodamco en Comexpo van CCIR.

Comexposium is de huidige nummer vier op de mondiale markt voor congressen en evenementen. Unibail-Rodamco en CCIR zijn een periode van exclusiviteit overeengekomen met Charterhouse. Naar verwachting wordt in het tweede kwartaal een bindende overeenkomst getekend.