De voor belastingontduiking veroordeelde vastgoedinvesteerder Richard Homburg werkt aan een claim tegen de Nederlandse Staat. 

Dat meldde De Telegraaf vrijdag.

Het destijds in zowel Amsterdam als Toronto genoteerde vastgoedfonds Homburg Invest ging in 2011 ten onder, onder meer omdat topman Homburg in opspraak raakte.

Homburg stelt na twee jaar onderzoek vast dat bij de ondergang van zijn imperium sprake is geweest van ’machtsmisbruik’ van de Nederlandse Staat.

Hij richt via zijn zakelijke conglomeraat de Homburg Group zijn pijlen op de Belastingdienst en toezichthouders Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).

Meer dan 9500 Nederlandse obligatiehouders zagen een gezamenlijke inleg van ruim 400 miljoen euro voor een groot deel verdampen.

Claim

Homburg roept deze beleggers op om zich aan te sluiten bij de claim via de speciaal hiervoor opgerichte Stichting Support Homburg Bond Claim. Dat geldt ook voor beleggers die inmiddels deelnemen in Geneba, het vastgoedbedrijf dat met vastgoed van Homburg een doorstart heeft gemaakt.

Volgens De Telegraaf daagt Homburg de Nederlandse autoriteiten voor de Canadese rechter. Onder welke voorwaarden gedupeerde obligatiehouders kunnen deelnemen, is nog niet bekend. Het Canadese proces moet voor de zomer beginnen, aldus de krant.