Weekblad Elsevier staat in de etalage. Uitgeversconcern Reed Elsevier tast de markt af voor kopers van het blad.

Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD) donderdag op basis van ingewijden in de financiële en mediawereld.

Het verkoopproces bevindt zich volgens de krant nog in een vroeg stadium. Elsevier is, alleen al om de naam, sterk verbonden aan het moederbedrijf. Topman Erik Engstrom stelde vorig jaar nog het erfgoed te koesteren.

Onlangs maakte Reed Elsevier een naamswijziging bekend voor de hele onderneming. Het bedrijf gaat verder onder de naam RELX.

Het FD noemt als potentiële kopers onder meer De Persgroep, Telegraaf Media Groep en de FD Mediagroep. De krant wijst er daarbij op dat het Belgische Roularta in het verleden interesse heeft getoond in het blad.

Reed Elsevier was donderdag vooralsnog niet direct bereikbaar voor commentaar.

Koers

De koers van het aandeel Reed Elsevier zal de komende tijd niet sterk stijgen, concludeert KBC Securities donderdag. Het advies voor het aandeel van de informatieleverancier is verlaagd.

Volgens de bank heeft Reed de afgelopen drie jaar een indrukwekkende rally gekend met een koersstijging van 153 procent. Maar het ontbreekt op de korte termijn aan zogeheten katalysatoren om de koers van de groep de komende periode te stuwen, stelt KBC.

Vertraging

Ook de vertraging in de winst per aandeel speelt Reed parten. Wel verwacht de bank dat Reed zal profiteren van de vereenvoudigde bedrijfsstructuur, al moeten de aandeelhouders daar in april nog mee instemmen.

KBC verlaagde het advies voor Reed Elsevier naar hold. Het koersdoel ging omhoog van 20,50 euro naar 23,50 euro. Het aandeel Reed noteerde rond 10.05 uur 0,1 procent in de min op 23,48 euro.