Wall Street sterk omhoog na Fed-besluit

De Amerikaanse beurzen gingen woensdag sterk omhoog na de renteverklaring van de Federal Reserve.

Het belangrijkste rentetarief blijft onveranderd, maar er werd wel gehint op een renteverhoging bij de vergadering in juni.

Het zou voor het eerst zijn sinds 2006 dat de rente in de Verenigde Staten wordt verhoogd. De olieprijzen stegen fors na de beleidsverklaring.

De Dow-Jonesindex sloot 1,3 procent hoger op 18.076,19 punten. De S&P 500 steeg 1,2 procent tot 2099,42 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 0,9 procent tot 4982,83 punten.

De Fed hield zoals verwacht de rente op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent. Een eventuele renteverhoging hangt volgens de Fed af van de economische gegevens. De Fed stelde zijn groei- en inflatieverwachtingen naar beneden bij en dat duidt volgens economen op een geleidelijk verhogen van de rente. De markt denkt dat in september de rente opgetrokken zal worden.

Adobe Systems

Softwarebedrijf Adobe Systems verloor 3,5 procent. Beleggers waren teleurgesteld over het aantal nieuwe cloud-abonnementen en de winstprognose.

Branchegenoot Oracle boekte een plus van 2,9 procent, ondanks tegenvallende cijfers. Beleggers reageerden wel tevreden op een verhoging van het dividend.

FedEx

Koeriersbedrijf FedEx meldde dat de winst in het afgelopen kwartaal hoger was dan de verwachting van analisten. De vooruitzichten vielen echter tegen. FedEX verloor 1,4 procent.

Kraft Foods poetste een eerder verlies weg en steeg 0,3 procent. De levensmiddelenproducent roept 242.000 verpakkingen macaroni met kaas terug. In de verpakkingen zouden mogelijk stukjes metaal zitten. Branchegenoot General Mills kwam met resultaten naar buiten die niet echt konden overtuigen, maar won 1,6 procent na eerder in het rood te hebben gestaan.

Alibaba

Alibaba noteerde licht hoger. Woensdag verliep een afspraak met onder meer vroege investeerders in het Chinese internetbedrijf over het vasthouden van aandelen na de beursgang in september. Zij mogen nu hun stukken verkopen. Het gaat daarbij om circa 437 miljoen aandelen.

De euro stond op 1,0908 dollar, tegen 1,0652 dollar bij het slot in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3,5 procent tot 44,99 dollar. Brent kostte 5,7 procent meer op 56,52 dollar.

Bekijk de actuele Dow Jones-koersen | Bekijk de actuele Nasdaq-koersen

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie