Lufthansa schrapt ruim 400 vluchten

Luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft 410 binnenlandse en Europese vluchten geschrapt als gevolg van de eerder aangekondigde staking van piloten. 

Bijna alle geannuleerde vluchten stonden voor woensdag gepland. Dat maakte de Duitse onderneming dinsdag bekend. Onbekend is nog of ook vluchten van en naar Nederland worden geannuleerd.

Piloten van het luchtvaartconcern maakten eerder bekend woensdag de hele dag het werk neer te leggen.

Ze zijn in conflict met het bestuur van Lufthansa over bezuinigingsplannen, waarbij onder meer de pensioenleeftijd wordt verhoogd. Gesprekken om tot een oplossing te komen, liepen tot nu toe op niets uit.

Bezuinigingsdrift

Piloten van Lufthansa en budgetdochter Germanwings voerden de afgelopen maanden al vaker actie tegen de aanhoudende bezuinigingsdrift bij het bedrijf. Bij vakbond Vereinigung Cockpit, die namens de piloten aan de onderhandelingstafel zit, zijn ongeveer 9800 piloten van Lufthansa en andere maatschappijen aangesloten.

Vereinigung Cockpit liet dinsdagavond weten dat ook donderdag wordt gestaakt. Dan treffen de acties vooral langeafstandsvluchten en het vrachtvervoer.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie