Het bestuur van Ryanair heeft plannen goedgekeurd om de eerste trans-Atlantische lijn te starten. De budgetvlieger wil sommige enkele reizen van Londen naar New York aanbieden voor een bodemprijs van 10 pond (14 euro). 

Hoewel sommige tickets maar enkele euro’s kosten, wordt de standaardprijs voor een enkeltje 99 pond (138 euro). Ook is het bedrijf van plan om de helft van de vliegtuigen te vullen met ‘premium’-plekken.

“We zien het als een logische ontwikkeling in de Europese markt. Europese consumenten willen budgetvluchten naar de VS en hetzelfde geldt voor Amerikanen die naar Europa gaan”, aldus Ryanair.

Ryanair zou niet het eerste luchtvaartconcern zijn met trans-Atlantische vluchten tegen bodemprijzen. Eerdere pogingen bleken altijd verliesgevend. Op dit moment biedt Norwegian Air Shuttle enkele reizen aan van Londen naar New York voor 149 pond (208 euro), hoewel dit concern ook verlies draait.

Om op langere afstanden te vliegen moet Ryanair nieuwe vliegtuigen aanschaffen, maar Airbus en Boeing hebben genoeg orders binnengehaald de laatste tijd. Waarschijnlijk moet Ryanair dan ook even wachten tot nieuwe vliegtuigen kunnen worden aangeschaft.