'Emissie Delta Lloyd onvoldoende'

Delta Lloyd gaf maandag 19,9 miljoen aandelen uit om zijn solvabiliteitspositie te versterken. 

De verzekeraar besloot tot de stap vanwege diverse onzekerheden rondom Solvency 2. Ook werd een 'swap' aangekondigd waarvoor nog een deal moet worden gesloten met zijn herverzekeraars.

Rabobank stelde dinsdag dat Delta Lloyd ''er nog niet is'' met deze emissie. ''We verwachten dat ze met extra maatregelen komen om de solvabiliteit te verhogen, zelfs na deze twee stappen''. De bank denkt hierbij aan onder meer aan de verkoop van vastgoed en het opkopen van hypotheekportefeuilles.

Volgens Rabo was de interne Solvency 2-ratio bij Delta Lloyd voor de emissie naar schatting 150 à 155 procent en de standaard solvency 2-ratio 120 tot 125 procent. ''We schatten dat de emissie een positief effect heeft van circa 10,5 procent op beide varianten. De geplande swap zal naar schatting 3 procent bijdragen aan de interne ratio en circa 10 procent aan de standaard''.

Ratio

De geschatte ratio van 145 procent na de twee stappen is volgens Rabo ''nog niet comfortabel genoeg'' om een normaal dividend volledig in contanten uit te keren. Een 'comfortabele' ratio daarvoor ligt volgens de bank tussen 160 en 180 procent.

Kepler Cheuvreux verhoogde naar aanleiding van de stappen van Delta Lloyd zijn advies van reduce naar hold.

Delta Lloyd voerde om 09.07 uur de AEX aan met een winst van 4,1 procent op 17,75 euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie