Galapagos stopt samenwerking met Janssen

Galapagos en Janssen Pharmaceutica stoppen met de allliantie op het gebied van ontstekingsziekten, alsmede de bijbehorende optie-overeenkomst. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

Onduidelijk is waarom de samenwerking met de Belgische onderneming is stopgezet. Galapagos krijgt nu de rechten terug op het product GLPG1690. Het biotechnologiebedrijf ziet de moleculen uit de samenwerking als belangrijke toevoegingen aan de eigen pijplijn.

Galapagos heeft met succes een Fase 1-studie met GLPG1690 afgerond en is bezig met de voorbereiding van een Fase 2 klinische studie in idiopathische longfibrose (IPF).

De alliantie met Janssen, die vanaf oktober 2007 actief was, heeft in totaal drie klinische moleculen opgeleverd. Twee hiervan zijn nu eigen Fase 2-programma's van Galapagos: GLPG1205 en GLPG1690.

KBC

De verrassende stap van Galapagos om de samenwerking met Janssen Pharmaceutica te beëindigen, maakt duidelijk waarom het bedrijf eerder deze maand een hoge cash burn in 2015 en 2016 in het vooruitzicht stelde. Dat schreef KBC dinsdag in een analistenrapport.

Het bedrijf wil zich omvormen in een volwaardig biotechbedrijf met een pijplijn van eigen producten. ''Zonder inkomsten van partners moet Galapagos daar zelf de ontwikkelingskosten voor dragen. Daar zijn substantiële bedragen mee gemoeid, maar daar staat tegenover dat Galapagos volledig eigenaar is''.

De Belgische bank verwelkomt de omvorming tot een volwaardig biotechbedrijf, maar ziet tegelijkertijd dat de ontwikkeling van een productenpijplijn twijfel kan zaaien bij beleggers die gokken op een overnamebod op het bedrijf.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie