Winstgroei voor kaartenmaker AND

AND International Publishers heeft vorig jaar zijn winst zien groeien ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte de digitale kaartenmaker dinsdag bekend. Ook de opbrengsten namen toe.

AND realiseerde een nettoresultaat van 2,6 miljoen euro, tegen 1,2 miljoen euro een jaar eerder. De omzet groeide van 4,3 miljoen euro naar 4,8 miljoen euro.

De opbrengsten uit het contract voor de bouw van de navigatiekaart van Noord-Amerika leverde een substantiële bijdrage aan de gerealiseerde omzet, aldus de onderneming zonder dit te concretiseren.

Het bedrijf investeerde vorig jaar stevig in de bouw van de Amerikaanse navigatiekaart. ''De totale investering bedroeg 4,7 miljoen euro. Door deze investering is de boekwaarde van de immateriële vaste activa gestegen naar 10,5 miljoen euro eind 2014'', aldus AND.

Dividend

AND zal over 2014 geen dividend uitkeren, zo kondigde het verder aan. En hoewel de onderneming de intentie heeft tot een jaarlijkse winstuitkering voor aandeelhouders, is dit ook over 2015 ''niet vanzelfsprekend''.

De economische omstandigheden, marktontwikkelingen en verdienmodellen in de markt voor digitale kaarten blijven in hoge mate onzeker, zo waarschuwde AND dinsdag, ondanks een goed 2014. Het bedrijf spreekt geen financiële verwachting uit voor 2015.

Lees meer over:
AND

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie