Alex, de vermogensbeheerder van Binckbank, is de eerste maanden van het jaar goed doorgekomen. 

Dat constateert ING vrijdag, in reactie op bijgewerkte data over het rendement tot het eind van februari.

Het rendement van het belangrijkste profiel stond op 15,9 procent, tegen een negatief rendement van 11 procent in heel 2014. ''Het model van Alex presteert goed in opwaartse markten, maar worstelde vorig jaar met een zijwaarts bewegende markt'', constateert ING.

De prestaties zijn niet alleen goed voor klanten, maar maken het volgens de marktvorsers ook mogelijk voor Binck om weer te beginnen met adverteren en een uitrol van het model in België door te voeren.

Ook wordt het risico op rechtszaken kleiner; Vermogensmonitor begon onlangs met een procedure tegen Alex AM vanwege de slechte prestaties vorig jaar en eist compensatie namens circa 200 klanten.

Publiciteit

Binckbank liet bij de jaarcijfers weten dat het beheerd vermogen onder meer onder druk stond vanwege de negatieve publiciteit bij Alex, een belangrijke pijler van het bedrijf. Maar het stelde toen ook dat het Alex AM-model positief was in januari en februari, met een totaalrendement van destijds 9,1 procent.

ING hanteert een hold-advies op Binckbank, dat vrijdag omstreeks 10.35 uur de grootste stijger van de MidKap was met een plus van 6,2 procent tot 7,48 euro.