Om tegenvallende verkopen in Europa te compenseren zal de Duitse kledingfabrikant Hugo Boss dit jaar meer winkels gaan openen in met name Azië en het Midden-Oosten. 

Dat meldt het concern donderdag. Met de nieuwe strategie denkt het bedrijf ook de komende jaren te kunnen blijven groeien.

Voor dit jaar voorziet Hugo Boss een groei van het bedrijfsresultaat van 5 tot 7 procent. Hugo Boss meldde eerder al omzetgroei in opkomende landen in Oost-Europa, Azië en het Midden-Oosten die de ''substantiële vertraging" in Europa en de ''sputterende economie" wereldwijd moeten compenseren.

Bij de presentatie van de voorlopige cijfers over het vierde kwartaal voorzag topman Claus-Dietrich Lahrs al dat de vooruitzichten voor groei uitstekend waren, maar dat het door de vele economische en politieke onzekerheden niet gemakkelijk zou worden.

Hugo Boss bevestigde donderdag die voorlopige cijfers, waarbij de omzet met 5 procent was gegroeid tot 684 miljoen euro. Daarbij kwam het bedrijfsresultaat uit op 167 miljoen euro.