De Duitse luchtvaartonderneming Lufthansa verwacht dit jaar meer operationele winst te maken in vergelijking met een jaar eerder. 

Het concern denkt te kunnen profiteren van betere resultaten bij de passagierstak, evenals bij zijn Oostenrijkse dochteronderneming. Ook moet de cateringbusiness bijdragen aan een beter resultaat. Dat meldde de onderneming donderdag bij de presentatie van de jaarcijfers.

Lufthansa verwacht dat de brutowinst zal toenemen tot 1,5 miljard euro. Afgelopen jaar kwam de winst voor rente en belastingen nog uit op 1,2 miljard euro. Lufthansa past daarbij de definitie van het bedrijfsresultaat aan zodat deze aansluit bij de definitie die concurrenten hanteren.

De luchtvaartonderneming kampt nog altijd met het arbeidsconflict met de piloten over pensioenuitkeringen. Dat heeft in 2014 geleid tot een tiental werkonderbrekingen. Ook voelt het bedrijf de concurrentie van prijsvechters en rivalen uit met name Azië en het Midden-Oosten. De concurrentieslag moet deels worden ondervangen door in te zetten op budgetdochter EuroWings, die naar verluidt 40 procent goedkoper werkt.