Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft in 2014 een nettowinst behaald van 21,9 miljoen dollar (20,7 miljoen euro), tegen een verlies van 41,5 miljoen dollar een jaar eerder. 

Dat maakte de producent van specialistische metalen donderdag bekend. Het operationeel resultaat (ebitda) steeg met 18 procent naar 85,7 miljoen dollar.

AMG verbeterde onder meer zijn marge en drong de schuld fors terug, ondanks de aanhoudend moeizame marktomstandigheden. Verder werd scherp gelet op de kosten en uitgaven, aldus het bedrijf. De winst per aandeel bedroeg 0,79 dollar, tegen een verlies van 1,51 dollar per aandeel in 2013.

De omzet nam vorig jaar met 6 procent af tot iets meer dan 1 miljard dollar. AMG gaf aan voor dit jaar op een verdere verbetering te rekenen van het rendement en de winst per aandeel, ondanks de zwakke metaalprijzen.

Verder meldde AMG dat president-commissaris Pedro Pablo Kuczynski in mei zal worden opgevolgd door Norbert Quinkert.

Rabobank

Analisten van de Rabobank constateren dat AMG vorig jaar een sterke schuldreductie heeft weten te realiseren. 

De afname tot 88 miljoen dollar was beter dan de marktvorsers hadden voorzien. Zij rekenden op een schuld van 105 miljoen dollar. Rabo merkt op dat, onlangs een lagere omzet, het bedrijfsresultaat iets beter was dan voorzien.

Het aandeel AMG noteerde donderdag omstreeks 09.05 uur 6,9 procent hoger op 8,30 euro.