Het Franse kabel- en telefoniebedrijf Altice heeft de omzet afgelopen jaar met 4,6 procent zien dalen tot 13,5 miljard euro. 

Met name in Frankrijk, Portugal en Israël werden minder inkomsten behaald, zo maakte de op Euronext Amsterdam genoteerde onderneming donderdag bekend.

Het bedrijfsresultaat voor rente, belastingen en afschrijvingen (ebitda) daalde met 6,3 procent tot 4 miljard euro. Met name in Frankrijk hield Altice fors minder over, door prijsdruk en verlies van klanten. Wel ligt de integratie van het vorig jaar overgenomen SFR, inclusief de daarbij horende kostenvoordelen, volgens het bedrijf op koers.

De overname van Portugal Telecom verwacht Altice in het tweede kwartaal van dit jaar af te ronden. Voorspellingen over de financiële resultaten in 2015 deed het bedrijf nog niet. Die komen pas bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers op 12 mei ter sprake.

Kostenvoordelen 

"De jaarresultaten van Altice tonen opnieuw aan dat het bedrijf in staat is snel kostenvoordelen te halen uit overnames", zegt analist Emmanuel Carlier van ING. 

De omzet van het kabelbedrijf lag met 13,5 miljard euro dan wel 4,6 procent lager dan een jaar eerder, toch viel deze hoger uit dan de 13,3 miljard euro waar analisten van ING rekening mee hielden. Daarnaast was het bedrijfsresultaat in lijn met de verwachting.

De integratie van het vorig jaar overgenomen SFR, inclusief de daarbij horende kostenvoordelen liggen volgens het bedrijf op koers. Ook aast de onderneming op de telecomtak van Bouygues, waarmee het aandeel Altice volgens ING 15 procent aan waarde zou kunnen winnen.

ING houdt Altice op de lijst van top-picks omdat analisten geloven in de synergievoordelen na de overname van SFR en de mogelijke overname van Bouygues. Met een eventuele overname van Bouygues zou ING het aandeel Altice waarderen op 120 euro.

ING hanteert koopadvies voor Altice met een koerdoel van 106 euro. Het aandeel noteerde omstreeks 10.05 uur 1,5 procent hoger op 95,00 euro.