De investeringsmaatschappij van de bekende investeerder Warren Buffett heeft in 2014 iets meer verdiend dan een jaar geleden.

Dit meldt Berkshire Hathaway zaterdag. Onder aan de streep werd voor het volledige jaar 19,8 miljard dollar verdiend. Een jaar eerder was dit nog 19,4 miljard dollar. 

Via Berkshire belegt Buffett (84) in enkele tientallen bedrijven zoals huizenmakers, chemieconcerns en verzekeraars. Onlangs kocht de investeerder een Duitse fabrikant van motorkleding, één van de eerste Europese beleggingen voor de Amerikaan.

In het vierde kwartaal daalde de winst wel fors vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. in de laatste drie maanden van 2014 werd een nettowinst van 4,16 miljard dollar geboekt. Een jaar eerder was dat in het vierde kwartaal nog 4,9 miljard dollar. 

In een commentaar stelde Buffett, die inmiddels al vijftig jaar aan het roer staat van Berkshire, dat hij de juiste persoon heeft gevonden om hem op te volgen. "Op bepaalde gebieden zal deze persoon het beter doen dan ik", aldus de investeerder.