De Zwitserse bank Credit Suisse zet 277 miljoen Zwitserse frank (260 miljoen euro) opzij in een fonds voor eventuele betalingen voor rechtszaken in de Verenigde Staten.

Dit meldde de bank vrijdag. Credit Suisse zou voor de financiële crisis investeerders hebben misleid over risicovolle verpakte hypotheekproducten.

Het bedrijf wordt daar al langere tijd voor aangeklaagd in de VS, maar onlangs kreeg de bank met een tegenvaller te maken. 

De Amerikaanse rechter wilde een rechtszaak niet verwerpen. Volgens de Amerikaanse aanklager hebben beleggers ongeveer 11,2 miljard dollar verloren door de risicovolle producten.

"Ontwikkelingen in processen en onderzoeken in de sector in de Verenigde Staten gerelateerd aan hypotheken hebben geresulteerd in een toename van de voorzieningen", aldus de bank in een melding op vrijdag.

De Amerikaanse bank Morgan Stanley verklaarde onlangs ook al dat het verwacht 2,6 miljard dollar aan potentiële claims te moeten betalen gerelateerd aan de verkoop van verpakte hypotheken voor de crisis.

Door de voorziening worden de voorlopige resultaten voor het vierde kwartaal van Credit Suisse ook aangepast.