De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag na een kalme handelssessie zonder grote uitslagen gesloten. Verschillende macrocijfers wisten beleggers maar mondjesmaat te inspireren.

Verder was er weinig nieuws voorhanden om de handel richting te geven.

De leidende Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent in de min op 18.214,42 punten. De brede S&P 500 zakte 0,2 procent tot 2.110,74 punten. Technologiebeurs Nasdaq was de positieve uitzondering met een plus van 0,4 procent tot 4.987,89 punten.

Op macro-economisch vlak bleek het aantal orders voor duurzame goederen in januari met 2,8 procent te zijn gestegen ten opzichte van december, waar economen in doorsnee een plus van 1,6 procent voorzagen. De inflatie daalde op jaarbasis met 0,1 procent, gelijk aan de gemiddelde verwachting van economen. De uitkeringsaanvragen vielen tegen, met 313.000 stuks tegen een verwachte 290.000.

Toezichthouder

De Amerikaanse toezichthouder FCC sprak zich uit voor nieuwe regels waarmee wordt voorkomen dat er kan worden betaald voor voorrang op het internet. Dat is tegen het zere been van internetaanbieders als Verizon en AT&T. Het nieuws had echter nauwelijks invloed op de koersen. Verizon noteerde een plus van 0,4 procent. AT&T sloot 0,9 procent hoger.

Het aandeel IBM boekte een verlies van 1,2 procent. Topvrouw Ginni Rometty kondigde aan dat IBM 4 miljard dollar uitgeeft om de verkoop van nieuwe innovatieve producten aan te jagen. Rometty mikt daarbij op een omzet voor die producten van 40 miljard dollar over vier jaar.

Apple

Apple zag op zijn beurt het aandeel 1,3 procent aandikken. Het bedrijf zei 9 maart met speciaal nieuws te komen. Volgens marktkenners zal het concern dan dieper ingaan op de verschillende functies van de Apple Watch die in april op de markt komt.

Transocean boekte een verlies van 1,6 procent. De eigenaar van 's werelds grootste vloot boorplatformen presenteerde beter dan verwachte kwartaalcijfers. Door kostenbesparingen wist het de malaise in de olie- en gassector te compenseren.

De euro was 1,1199 dollar waard, tegen 1,1212 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 4 procent tot 48,93 dollar. Brentolie werd 1,8 procent goedkoper op 60,51 dollar per vat.

Video: Weinig beweging op Wall Street

Video

Bekijk de actuele Dow Jones-koersen | Bekijk de actuele Nasdaq-koersen