De Amerikaanse onderdelen van Deutsche Bank en Santander halen de stresstest van de Amerikaanse centrale bank waarschijnlijk niet.

Dit schrijft The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

Deutsche Bank zou genoeg bufferkapitaal in huis hebben, maar er zouden “kwalitatieve tekortkomingen" zijn. Voor dezelfde reden haalt Santander de test waarschijnlijk ook niet.

Vorig jaar haalde het Spaanse Santander de Amerikaanse test ook niet. Voor Deutsche Bank is het de eerste keer dat de Amerikaanse tak meedoet. 

De Federal Reserve en de banken wilden niet reageren. Op 5 maart wordt een gedeelte van de testresultaten gepresenteerd. Op 11 maart volgen de volledige uitslagen.

In oktober publiceerde de Europese Centrale Bank de laatste stresstestresultaten. De Nederlandse banken slaagden moeiteloos. Ook Santander en Deutsche Bank voldeden aan alle eisen. 

''Deutsche Bank Trust, dat minder dan 5 procent van de totale activa van Deutsche Bank vertegenwoordigt, heeft graag meegedaan aan de test'', zei een woordvoerster van Deutsche Bank in New York. ''We zullen de resultaten weten als de Federal Reserve op 5 maart en 11 maart de uitslagen bekendmaakt.