De Amerikaanse effectenbeurzen gingen vrijdag flink omhoog, waarbij de Dow-Jonesindex en de brede S&P 500 nieuwe records bereikten.

Beleggers in New York reageerden positief op het akkoord dat in Brussel werd gesloten over een verlenging van het Griekse steunprogramma.

De Dow eindigde 0,9 procent hoger op 18.140,44 punten. De S&P noteerde 0,6 procent in de plus op 2110,30 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent naar 4955,96 punten.

De ministers van Financiën van de eurozone kwamen in Brussel bijeen om te praten over het Griekse verzoek om de noodsteun met zes maanden te verlengen. Er is een overeenkomst bereikt over een verlenging van het noodprogramma voor Griekenland met vier maanden.

Deere

De fabrikant van landbouwmachines Deere steeg 0,8 procent ondanks sombere geluiden van het bedrijf. Deere zag de winst afgelopen kwartaal sterk dalen en verlaagde zijn winstverwachting voor het gehele boekjaar. Het concern heeft last van druk op zijn belangrijke Amerikaanse markt, waar agrariërs minder investeren in tractoren, combines en andere machines.

Rocket Fuel ging 26,7 procent onderuit. Het digitale advertentiebedrijf kwam met een veel groter kwartaalverlies naar buiten dan verwacht. Fastfoodketen Noodles & Co kelderde bijna 31 procent na een teleurstellende verwachting voor het hele boekjaar.

Markit

Softwarebedrijf Intuit klom 6,2 procent, geholpen door meevallende resultaten. Marktonderzoeker Markit meldde kort na opening van de handel op Wall Street dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie in februari volgens voorlopige cijfers iets sterker is gegroeid dan een maand eerder.

De euro was 1,1381 dollar waard, tegen 1,1362 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,6 procent tot 50,34 dollar. Brentolie zakte 0,2 procent naar 60,11 dollar.

Bekijk de actuele Dow Jones-koersen | Bekijk de actuele Nasdaq-koersen