Kas Bank heeft zijn winst het afgelopen jaar weten te verdubbelen ten opzichte van het jaar ervoor. Dat maakt de effectendienstverlener donderdag bekend.

Kas Bank realiseerde een resultaat van 24,3 miljoen euro, tegen 12,3 miljoen euro een jaar terug. Dat kwam onder meer door een forse eenmalige bate. Exclusief deze bijdrage ging het resultaat met 29 procent omhoog, van 8,9 miljoen euro tot 11,5 miljoen euro.

Topman Albert Röell wees er in een toelichting op dat de Europese economie langzamer herstelt dan voorzien. ''Marktomstandigheden blijven moeilijk en het mogelijke herstel is fragiel'', zo gaf hij aan. Kas Bank voorziet ook voor dit jaar lastige marktomstandigheden.

Het financiële bedrijf handhaafde het dividend voor 2014 op 0,64 euro.

Beter

Kas Bank presteerde het afgelopen jaar marginaal beter dan verwacht, dat constateren analisten van Rabobank in een eerste reactie. Ook het dividend was iets beter dan voorzien, zo vinden ze.

Rabobank rekende op netto rente-inkomsten van 24,6 miljoen euro, dat werd uiteindelijk 25,4 miljoen euro. Ook ging de bank uit van een winstuitkering van 0,60 euro per aandeel, dat werd 0,64 euro.

Het resultaat onder de streep kwam met 24,3 miljoen euro iets onder de prognose van de kenners uit, die rekenden op een winst van 27 miljoen euro. De analisten wezen er ook op dat de solvabiliteit iets lager was dan voorzien.

Rabobank hanteert een hold-advies op Kas Bank, dat donderdag omstreeks 9.25 uur 3,4 procent lager stond op 11,25 euro.