Ordina heeft 2014 afgesloten met winst en wist zijn schuldenlast om te buigen naar een plus. Dat blijkt uit de resultaten die de automatiseerder donderdag naar buiten bracht.

De nettowinst bedroeg iets meer dan 1 miljoen euro, waar in 2013 nog een verlies werd geleden van 400.000 euro. De omzet daalde wel. Die ging met 2,7 procent omlaag naar 366,9 miljoen euro.

Volgens Ordina was dat het gevolg van een kleiner aantal grote projecten en een verminderde vraag naar zijn diensten in de sectoren telecom en energie.

Ordina boekte een last van 1,7 miljoen euro voor een intern onderzoek naar vermeende malversaties bij het binnenhalen van overheidsopdrachten. Bestuursvoorzitter Stépan Breedveld noemde 2014 een jaar met twee gezichten en bestempelde het vierde kwartaal als ''bewogen en tegenvallend''.

In de laatste drie maanden van het jaar daalde het bedrijfsresultaat (ebitda) tot 4,4 miljoen euro, van 8,4 miljoen euro een jaar eerder.

Niet onverwacht

ING laat in een reactie weten niet verrast te zijn door de cijfers die volgens de bank aan de zwakke kant zijn. 

De marktvorsers wezen onder meer naar het terugkerend bedrijfsresultaat, dat met 4,4 miljoen euro veel lager was dan de 8,4 miljoen euro die ING had voorspeld. ''Het vierde kwartaal is normaal gesproken het sterkste'', aldus analist Marc Zwartsenburg. ING sprak wel van een sterke kaspositie van 9,6 miljoen euro.

Het aandeel Ordina, dat geen beoordeling heeft bij ING, noteerde omstreeks 10.25 uur 1,5 procent lager op 1,46 euro.