Piloten Germanwings vliegen weer

De piloten van de Germanwings, de budgetdochter van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, zijn zaterdagochtend weer aan het werk gegaan. 

Daarmee komt een einde aan de tweedaagse staking die door vakbond Vereinigung Cockpit was georganiseerd. De piloten kwamen in het geweer tegen bezuinigingsplannen van het concern, die onder meer hun pensioen raken.

Op donderdag en vrijdag viel door de staking ongeveer 40 procent van de vluchten uit. Ongeveer 80 procent van de passagiers kon toch naar zijn bestemming worden gevlogen door omboeking naar andere maatschappijen.

Eerdere acties vorig jaar leidden al tot een schadepost van circa 200 miljoen euro voor Lufthansa. De schade van deze tweedaagse staking is nog niet becijferd.

Of er nieuwe acties komen, hangt af van de directie van de luchtvaartonderneming, maakte een woordvoerder van de vakbond duidelijk. Voorlopig wacht de vakbond af of de directie nu eindelijk met een voorstel over de brug komt, dat 'geschikt' is om over te onderhandelen, aldus de woordvoerder.

De tweedaagse staking was de 11e stakingsactie van piloten van Lufthansa en Germanwings in het conflict sinds april 2014.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie