Kamp hoopt op oplossing bij Air France-KLM

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) hoopt op een oplossing van de problemen binnen Air France-KLM. 

Hij zegt dat vrijdag in reactie op berichtgeving in De Telegraaf over de oplopende strijd binnen het Frans-Nederlandse concern.

''Ik wil graag zien dat de combinatie van Air France en KLM de problemen oplost en de activiteiten op het zelfde hoge niveau als nu houdt'', zei Kamp. Hij geeft toe dat de constructie waarbij KLM een apart bedrijf is met een eigen raad van commissarissen, maar tegelijk deel uitmaakt van het grotere geheel met Air France, altijd ''een zekere spanning'' oplevert.

De VVD-minister benadrukt dat de combinatie tot nog toe succesvol is geweest en dat dit wat hem betreft zo blijft. Het model met twee 'hubs' (Parijs en Schiphol) is uniek in de wereld en heeft goed uitgepakt, aldus Kamp. De ambities die er zijn met Transavia noemt hij hoopgevend. 

Kamp erkent wel dat Air France-KLM het niet gemakkelijk heeft met de concurrentie van goedkope luchtvaartmaatschappijen en vanuit het Midden-Oosten.

Air France-KLM ontkent vrijdag de ''volledig ongegronde beschuldigingen'' in De Telegraaf. Het bedrijf zegt zich het recht voor te behouden om stappen te ondernemen om een eind te maken aan de ''valse en kwaadwillende beschuldigingen die het management van zowel KLM als van de Air France-KLM Groep ondermijnen''.

Wat u moet weten over bezuinigingen bij KLM

Lees meer over:
KLM

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie