Koeriersbedrijf TNT stelt nieuwe doelen

Koeriersbedrijf TNT presenteert dinsdag en woensdag zijn nieuwe doelstellingen voor de komende jaren. 

Daaruit moet blijken op welke manier het bedrijf zijn prestaties denkt te verbeteren en in welke mate dat zou moeten lukken.

De aangescherpte strategie, onder de noemer 'Outlook', wordt woensdag gepresenteerd op de jaarlijkse dag voor investeerders. Bij de publicatie van de jaarcijfers op dinsdag worden al financiële doelen voor de komende drie tot vijf jaar bekendgemaakt.

TNT liet in september al weten dat Outlook, waarin ook het oudere besparingsprogramma 'Deliver!' is opgenomen, pas over drie tot vijf jaar vruchten zal afwerpen.

Daarbij werd aangegeven dat de nadruk kwam te liggen op de uitvoer van drie speerpunten: het realiseren van winstgevende groei in het mkb en een aantal bedrijfssectoren, het opvoeren van de productiviteit door middel van automatisering en betere dienstverlening, en de oprichting van drie groepen binnen het concern. Hierbij gaat het om European Express, Domestics, en Asia and Middle East.

Verslechtering

De margedoelstelling voor 2015 werd op dat moment losgelaten vanwege een verdere verslechtering van het Europese handelsklimaat en toenemende concurrentie.

TNT waarschuwde deze maand verder dat in het vierde kwartaal eenmalige lasten ter waarde van 77 miljoen euro zijn genomen, onder meer doordat de onderneming voorzichtiger is geworden over de toekomstige winstgevendheid in sommige landen.

Een woordvoerder kon op dat moment niet zeggen in welke landen TNT somberder is geworden over de winstgevendheid. Hij benadrukte dat het bedrijf hard werkt aan verbetering. De lopende herstructureringen en investeringsprogramma's kosten evenwel tijd. ''Er is geen snelle oplossing'', concludeerde hij.

Analisten gepolst door persbureau Bloomberg verwachten dat de omzet van TNT vorig jaar met 2,5 procent is gegroeid tot 6,7 miljard euro. Het nettoverlies werd volgens hen teruggedrongen tot 0,05 euro per aandeel, tegen 0,22 euro over 2013.

Lees meer over:
TNT
Tip de redactie