Miljardenafschrijving voor Anglo-American

Mijnbouwonderneming Anglo-American heeft een afschrijving gedaan van 3,9 miljard dollar (3,4 miljard euro) op zijn bezittingen, als gevolg van de dalende prijs voor ijzererts. 

Dat maakte het in Londen genoteerde bedrijf vrijdag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. Anglo-American zag de omzet afgelopen jaar met 6 procent teruglopen tot 30,9 miljard dollar.

Door de afschrijving boekte het bedrijf een nettoverlies van 2,5 miljard dollar. De schuld steeg naar 12,9 miljard dollar, waar eind 2013 nog 10,7 miljard schuld in de boeken stond.

In januari kondigde het bedrijf de afschrijving al aan, als gevolg van een moeilijk jaar en slechte vooruitzichten met betrekking tot de grondstoffenprijzen en een tragere groei van de economie in China.

De onderneming stelde dat het leeuwendeel van de afschrijving op het conto komt van het Minas Rio-project in Brazilië. Daarnaast is de onderneming met de regering van Zuid-Afrika in gesprek over de verkoop van mijnen aldaar. Ook zette het bedrijf bezittingen in Australië en Chili in de etalage.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie