Klépierre rekent op groei met Corio

Klépierre verwacht dat de overname van Corio komend jaar voor extra groei zorgt. Dat meldde de Franse vastgoedonderneming donderdag nabeurs, bij de presentatie van de jaarcijfers van 2014.

De vergelijkbare huurinkomsten van Klépierre namen vorig jaar met 3,1 procent toe, naar 622,4 miljoen euro. In totaal zakten de opbrengsten met ruim 11 procent, omdat vorig jaar voor 2 miljard euro aan vastgoed werd verkocht.

Daar stond de begin dit jaar afgeronde aankoop van Corio tegenover. Met de Nederlandse onderneming wordt Klépierre naar eigen zeggen de grootste Europese speler in het winkelvastgoed.

Het bedrijf ziet de eerste voordelen van de fusie al en verwacht dit jaar synergievoordelen van circa 20 miljoen euro te realiseren. Die lopen in drie tot vijf jaar naar verwachting op tot 60 miljoen euro.

Fusie

Volgens topman Laurent Morel verloopt de fusie, die waarschijnlijk op 31 maart wordt afgerond, naar wens. Volgens hem zal de samensmelting ervoor zorgen dat ,,alle belangrijke indicatoren'' verbeteren.

Klépierre verhoogde het dividend over 2014 naar 1,60 euro per aandeel. Voor 2015 wordt een verdere toename verwacht.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie