Wall Street werkt verliezen weg

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag na een wisselvallige handelssessie rond de slotstanden van de voorgaande dag gesloten.

Beleggers verwerkten kwartaalcijfers van Pepsi en Time Warner. Verder zagen ze dat er in Brussel gedurende de handelsdag, zoals verwacht, nog geen oplossing werd gevonden voor de aanpak van het Griekse schuldenprobleem.

De Dow-Jonesindex sloot nagenoeg onveranderd op 17.862,14 punten. De brede S&P 500 week met 2.068,53 punten eveneens nauwelijks af van de slotstand van dinsdag. Technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent naar 4.801,18 punten.

PepsiCo werd 2,5 procent meer waard. Het frisdrank- en snackconcern meldde voorbeurs dat het dit jaar zijn aandeelhouders wil belonen via een hoger dividend en de terugkoop van aandelen. Volgens bestuursvoorzitter Indra Nooyi is het uitkeren van 8,5 tot 9 miljard dollar een ,,topprioriteit" voor het bedrijf.

Time Warner

Time Warner heeft vorig jaar een hogere omzet en winst behaald, dankzij groei bij alle onderdelen. Het moederbedrijf van onder meer CNN, Warner Bros en HBO eindigde na een negatieve start 0,2 procent in de plus.

Het vertrek van komiek Jon Stewart bij The Daily Show zadelde mediabedrijf Viacom op met een koersverlies van 1,5 procent. Viacom is onder meer eigenaar van Comedy Central, de zender die het populaire programma van Stewart uitzendt. Comedy Central zag onlangs al kijkcijferkanon Stephen Colbert vertrekken naar CBS, waar hij de opvolger wordt van David Letterman.

Olieprijs

De olieprijs stond opnieuw onder druk, door een stevige groei van de Amerikaanse olievoorraden in de eerste week van februari. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte ruim 1 procent naar 49,37 dollar. De aandelen van olieconcerns ExxonMobil en Chevron sloten 0,6 en 0,3 procent in de min.

In Brussel hielden de ministers van Financiën van de eurolanden hun ingelaste overleg over Griekenland. De bijeenkomst was vooral bedoeld om te luisteren. Een akkoord wordt mogelijk maandag bereikt, bij het reguliere overleg van de eurogroep.

De euro was woensdagavond 1,1295 dollar waard, tegen 1,1305 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Bekijk de actuele Dow Jones-koersen | Bekijk de actuele Nasdaq-koersen

Lees meer over:
Tip de redactie